Rvt x Team

Rvt x Team
 
HomeSearchRegisterLog in

Share
 

 Bielecki reagira na svjetlost

Go down 
AuthorMessage
Backmach1ne
Admin
Backmach1ne

Posts : 114
Join date : 2010-07-16
Age : 27
Location : Kastel Gomilica

Bielecki reagira na svjetlost Empty
PostSubject: Bielecki reagira na svjetlost   Bielecki reagira na svjetlost Empty17/7/2010, 17:44

Nakon prvotne ocjene stanja ozljede oka Karola Bieleckog čini se da ipak nije sve tako grozno. Nakon prve operacije i dana odmora oko poljskog reprezentativca počelo je reagirati na svjetlost, a njegov njemački klub Rhein Neckar Löwen želi ga preseliti na daljnje liječenje u Njemačku.

Dobre vijesti dolaze iz Poljske, gdje je na sreću mnogobrojnih ljubitelja rukometa, stanje Karola Bieleckog ipak nešto lakše no što se prvotno činilo. Nakon operacije na Zavodu za oftalmologiju Medicinskog fakulteta u Lublinu i dana odmora, poljski novinari su dobili informacije da je prognoza sada nešto optimističnija jer oko 28-godišnjeg rukometaša reagira na svjetlost.

Achim Niederberger, predsjednik bundesligaša Rhein Neckar Löwena u kojem igra Bielecki, poslao je u Lublin avion, koji će poljskog reprezentativca prebaciti u Sveučilišnu kliniku u Heidelbergu, gdje klub želi nastaviti Bieleckovo liječenje. "Sve smo dogovorili s poljskim rukometnim savezom i nadamo se Bieleckog prebaciti u Njemačku u toku tjedna, čim bude mogao putovati. Predviđa se da će biti potrebna još jedna operacija, ova prva bila je da se samo oko zatvori. No, optimizmom nas ispunjava činjenica da reagira na svjetlost, naši liječnici potvrdili su to kao odličan znak", rekao je Niederberger.

Prva operacija u Lublinu potrajala je četiri sata, a liječnici su kasnije kazali da je takva ozljeda izuzetno komplicirana za sanaciju. U Lublin je Bielecki prebačen iz Katowica, gdje mu oftamolozi nisu mogli pomoći.

Podsjetimo, Bielecki je stradao u duelu s našim Josipom Valčićem u osmoj minuti utakmice Poljske i Hrvatske u petak. Naš rukometaš nije igrao drugu utakmicu, koja je odigrana u nedjelju i završila još jednim porazom Hrvata.

Ova je ozljeda Bieleckog podsjetila na sličnu, ali lakšu, ozljedu hrvatskog reprezentativca Pere Metličića, kojeg je prst u oko Slovenca Aleše Pajoviča tijekom polufinalnog susreta na Europskom prvenstvu 2004. godine stajao 23 šava i nekoliko mjeseci rehabilitacije. Na sreću, naš se rukometaš uspješno vratio rukometu, a istom se nadaju svi ljubitelji rukometa i za Bieleckog.
Back to top Go down
http://rvtxteam.darkbb.com
 
Bielecki reagira na svjetlost
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Rvt x Team :: Ostalo :: Sport-
Jump to: